Teamcoaching

 

Effectief, goed en met plezier samenwerken is ongelooflijk belangrijk voor een organisatie, afdeling of team. Alles wordt makkelijker als het team optimaal functioneert. In sport betekent het dat teams winnen. In organisaties betekent het dat doelstellingen makkelijker gehaald worden. Er ontstaat een hoog Team-Intelligentie (ofwel: TQ) wat dan meer dan de som der delen is. Een team met goed opgeleide professionals wat niet goed samenwerkt wordt ‘dommer’. Maar een team van samenwerkers, met een hoog TQ, maakt juist zeer creatieve beslissingen.

Effectief samenwerken is op korte termijn vaak makkelijk en op lange termijn een kunst!

Op korte termijn is het namelijk makkelijk de verschillende individuen te accepteren en te tolereren. Maar op lange termijn kunnen die verschillende stijlen soms irriteren en dat kan zelfs escaleren tot conflicten. Dit komt uiteraard de effectiviteit niet ten goede en het gaat soms zelfs ten koste van de gezondheid van teamleden.

Geroddel tussen individuen of groepjes binnen een team of organisatie is een uitstekende indicator dat er ergens iets niet goed zit! Laag TQ, dus. Tijd voor hulp.

Hulp in de vorm van een coach of trainer die de kwaliteiten van ieder lid weer door de anderen laat waarderen. Daarbij zijn er altijd zaken die teamleden niet weten, niet zien en of niet doen. De coach helpt mogelijke valkuilen door het team te laten managen waardoor er een team van samenwerkers ontstaat en doelstellingen weer gehaald kunnen worden. Hoog TQ, dus.

Daarom is er naast coaching ook ruimte voor training en leert het team vaardigheden op het gebied van samenwerking en communicatie.

Inhoud:

  • Inzicht in de manier waarnemingen verwerkt worden en dat iedereen dat anders doet
  • Herkennen en accepteren van patronen
  • Teamdoelen formuleren
  • Roadmap naar succes!

Opbrengst:

Na deze training begrijpt men elkaars denkwijzen en leert men elkaar waarderen waardoor de team dynamiek verbetert.

Duur:

Na een intakegesprek maken wij een voorstel op maat.