Hospitality training Gouda

Wij leren uw medewerkers en/of vrijwilligers in onze hospitality training Gouda om bewust te worden van wat hospitality is. Hoe te handelen, zodat ze hulpvaardig, met compassie en met pragmatisme de patiënt te woord kunnen staan.

Want hoe fijn is het dat medewerkers u groeten wanneer u een zorgcentrum binnenloopt? Zij geven u aandacht. U bent voor de eerste keer op de locatie en weet de weg nog niet zo goed. Hoe fijn is het als u dit niet hoeft te vragen, maar dat de gastheer of -vrouw u ziet zoeken en op u afstapt?

De leerpunten van onze hospitality training Gouda:

  • Basis principes van hospitality
  • Positieve aandacht, eerst luisteren dan handelen
  • Uitleggen wat je doet, vooral als het systeem geraadpleegd wordt
  • Omgaan met emoties; angst, ongeduld, boosheid, agressie 

Elke training is maatwerk, want elke zorginstelling is uniek. We starten met een gemeenschappelijke dag waarin we de basisprincipes van hospitality uitleggen. Verder oefenen we met enkele veel voorkomende situaties.
Tijdens de individuele training wordt op een discrete manier gewerkt met echte patiënten en bezoekers. Medewerkers krijgen hierdoor het zelfvertrouwen om de individuele leerpunten echt in de praktijk te brengen.

Organisaties waarderen onze evaluaties. In veel organisaties is hospitality nog niet professioneel en integraal georganiseerd. Er valt nog genoeg te verbeteren op het vlak van de organisatie, het werk en de begeleiding van medewerkers en vrijwilligers. Daarom geven wij onze hospitality training Gouda.

Bent u op zoek naar een andere training? Bekijk welke maatwerk communicatietrainingen wij aanbieden of bekijk onze hospitality training Den Haag.