Werkwijze

Onze trainingen zijn altijd incompany. We werken met een maximale groepsgrootte van 10 deelnemers. Dit is vrij intensief en persoonlijk, wat een positieve impact heeft op de deelnemers. In een veilige omgeving, letterlijk en figuurlijk, kan in korte tijd veel geleerd worden zowel van de trainer als van elkaar.

Vaak zitten deelnemers in een stramien van patronen die er in de loop van tijd ingesleten zijn. Door inzicht te geven in het eigen gedrag en door middel van theorie en rollenspellen wordt ander gedrag aangedragen en wordt de deelnemer zich bewust van het handelen. Hierdoor kan nieuw, beter gedrag aangeleerd worden.

Kort na de incompany training is er een training on the job om het geleerde te borgen. Zowel de medewerker als de leidinggevende krijgt handvatten om de deelnemer na de training verder te coachen.

Bij al onze trainingen staan de sociale en communicatieve vaardigden voor de functie centraal. Het is de organisatie die op basis van de functie-eisen het doelniveau van onze training bepaalt. Het startniveau van de deelnemers brengen wij samen met de opdrachtgever zo goed mogelijk in kaart tijdens de intake.

Er is geen vooropleiding vereist. Onze trainingen vormen geen onderdeel van een kwalificatiestructuur en wij nemen geen examens af. De studiebelasting is gelijk aan het aantal uren training dat met de opdrachtgever wordt overeengekomen. De organisatie (opdrachtgever) ontvangt een uitgebreid verslag van onze waarnemingen en bevindingen.  Alle deelnemers ontvangen een certificaat van deelname.

Indien er studiemateriaal gewenst is voor een maatwerktraining, wordt dit door ons aangeschaft of gemaakt en verstrekt, zonder kosten voor de individuele deelnemer.